INFO

SØLANDSLEJR 2020
#SØ20 - FOR ALLE SPEJDERE

Har du spørgsmål? 

Sølandslejren SØ20 bliver en stor fælles sommerlejr for alle landets vandinteresserede spejdere. 

Lejren finder sted den 22-29 juli 2020 på Thurøbund.


Danske søspejdere kommer sejlende i Svendborgjoller og andre fartøjer fra hele landet og mødes med hinanden og andre spejdere på Thurøbund. Spejdere, der måske har mødt hinanden på Søplan mødes igen og dyrker deres fælles passion for spejderliv, sejlads, søspejd og vandpjaskeri. Ledere og seniorer får nye kontakter, dyrker de gamle, og kan finde ny inspiration til søspejerliv og vandaktiviteter.


Lejren arrangeres af de danske søspejdere, men er åben for hele DDS, øvrige korps og udenlandske spejdere. Der har været afholdt sølandslejr mange gange før. Så for nogen er lejren et gensyn, mens det for andre er en helt ny oplevelse. En oplevelse, der byder på vandaktiviteter om dagen og hygge om aftenen, fælles arrangementer og gruppehygge. Mange aktiviteter er opdelt efter alder og lejren giver stor mulighed for at lære en masse andre spejdere at kende.


Traditionelt har sølandslejrene primært været besøgt af landets jollesejlende søspejdergrupper. Men vi håber og ønsker at mange flere spejdergrupper, som arbejder med sø-, vand-og vandkantsaktiviteter også vil være med til at lave en fantastisk lejr med mange typer aktiviteter og forskellige spejdere.


Der er plads til alle aldersgrupper. De mindste med familiespejd og mikroer, minier, juniorer, tropsspejdere, seniorer og ledere. Vi laver lejren for hinanden. Lejren er drevet af de deltagende ledere og klaner. Derfor vil alle de deltagende ledere og klanere også være med til afvikling af aktiviteter, fælles arrangementer mv. Så des flere vi bliver, des sjovere lejr kan vi lave for alle.FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Q.      Hvor og hvornår er det? 


Lejren finder sted den 22-29 juli på Thurøbund (ved Svendborg) For de yngste planlægges en lidt senere ankomstdato og dermed en lidt kortere lejr. (Der kommer mere information).


Q.      Hvem kan deltage? 


Alle aldersgrupper og typer af spejderer er velkomne. 

Gruppens ledere og seniorer deltager forhåbentligt alle sammen. 


Det er som udgangspunkt ikke en lejr for forældre og lignende - dog med undtagelse af familiespejd. 


Q.      Hvad koster det? 


Hel Lejr: 1.400 kr. 

Prisen gælder for selve lejren - onsdag til onsdag (22. - 29. juli 2020) 


Halv lejr: 

750 kr. 


Hjælperbørn (3 - 8 år):

750 kr. 


Forlejren, som starter lørdag d. 18. juli går ud på at få bygget lejren op. Deltagese i forlejren koster 50 kr. pr. dag. 


Efterlejren, som fortsætter frem til lørdag d. 1 august, handler om at få ryddet op og pakket sammen. Det koster ikke noget at deltage i efterlejren. 


Q.      Hvad forventes, hvis man deltager? 


Vi laver leren for hinanden. Lejren er drevet af de deltagende ledere og klaner. Derfor vil alle de deltaende lederer og klanere også være med til afvikling af aktiviteter, fælles arrangementer mv. 

Så des flere vi bliver, des sjovere lejr kan vi lave for alle. Der er dog ikke tale om en arbejdslejr for ledere og seniorer. Der vil også være seperate senioraktiviteter og masser af hyggeligt samvær for både ledere og seniorer. 


Af spejderne forventes kun at de er klar til at deltage i en fed lejr, være med til de fælles aktiviteter, og lærer en masse nye mennesker at kende.


Q.      Skal man have sine egne både med? 


Kun hvis I har nogen :)


Hvis jeres gruppe ikke har både, skal man selvfølgelig ikke ud og anskaffe dem. Men pas på!!
 - Måske får I lyst til det efter lejren :D


Hvis man er en gruppe, som har kanoer, kajakker, optimistjoller, tømmerflåder eller andet flydende grej, må I meget gerne medbringe det, da der næsten ikke kan være for meget af den slags udstyr.


Man tilmelder gruppens både samtidigt med spejderne og de øvrige deltagere.


Q.      Hvad, hvis der ikke er nogen i gruppen, der kan sejle? 


Det er ikke et krav at nogen i gruppen kan sejle. Spejderne har mulighed for at være med til alle de fælles aktiviteter uanset sejlerfaring.


Som leder eller senior er der også behov for dig og din hjælp, selvom du ikke har været på en båd før. Der er mange opgaver, der skal løses, som kræver gode ledere.


Q.      Er der aktiviteter, de rikke handler om sejlads? 


Det er en sølandslejr. Så udgangspunktet er at alle aktiviteter drejer sig om vand, vandkant, sejlads og pirater.

Men ordet land indgår også i landslejr. Alle spejdere sover som udgangspunkt på land - i telte, bivuakker eller lignende.

Madlavning foregår på land, der er lejropbygning, raftearbejde og alverdens aktiviteter, hvor du kun bliver våd, hvis det regner :)


Q.      Hvornår skal man tilmelde sig? 


Der er sidste frist for forhåndstilmelding 1. december 2019. Denne tilmelding skal give et billede af hvor mange spejdere, ledere og både vi bliver, så vi kan planlægge en god lejr.


Endelig tilmelding og betalingsfrist er 1. juni 2020.


Q.      Har man sin egen lejr i gruppen? 


Nej - Det er meningen at vi skal lære hinanden at kende, og hver gruppe kommer ikke til at have en lille lejr for sig selv med et hegn om. Lejren bliver formodentligt opbygget i underlejre inddelt efter aldersgrupper.


Q.      Er der tænkt på redningsvest og sikkerhed? 


JA!!!


De fleste søspejdere kommer sejlende og har derfor allerede deres egen redningsvest med. For alle andre er der mulighed for (og krav om) at låne redningsveste på de relevante aktiviteter.


Det Danske Spejderkorps har et stort og gennemarbejdet sæt regler og retningslinjer for søaktiviteter, som er udarbejdet for at vi kan passe godt på os selv og hinanden.


Regelsættet, som vi selvfølgelig følger, kan findes her:
https://dds.dk/sites/default/files/2017-02/Soesikkerhed_2010.pdf


Q.      Hvor kan vi læse mere?  


Denne hjemmeside, soe20.dk, er lejrens officielle hjemmeside, hvor opdateringer og nye informationer vil blive meldt ud. 


Du kan bruge og følge #sø20 #dublivertørigen på instagram, samt følge med i de seneste opdateringer via søspejdernes officielle facebookside på facebook.com/soespejder.


Hvis du er interesseret i søspejderarbejdet generelt kan du læse mere på soespejder.dk, hvor du også kan tilmelde dig søspejdernes nyhedsbrev.


Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at sende en mail.

Du finder oversigten over de forskellige mailadresser her: 

Send os en mail

KLÆD DIG PÅ TIL SØSPEJDERTUR

© All rights reserved.  2019